image
 |  9 17 Червня 2023 | 11:22

На Волині староста громади з працівниками закрилися та пиячили на роботі

Місцеві жителі обурені тим, що працівники Троянівського старостинського округу Маневицької громади посеред робочого дня святкували День народження старости. Приміщення зачинили, тож потрапити до сільради у людей не було можливості. Така поведінка місцевих владців неабияк обурила людей.

Що про це кажуть активісти, депутати і сам староста, - розповіли у сюжеті 12 каналу.

Сталося це 14 червня, коли Троянівський староста Віталій Базюк якраз проставлявся у свій День народження. Таке чаркування держслужбовців обурило місцевих жителів.

Авторка відео - тутешня активістка і правозахисниця Ольга Германюк. Почалося все з того, що місцеві жителі не могли потрапити у приміщення сільради, аби вирішити свої справи з документами. Коли Ользі таки вдалося потрапити в приміщення - усі розбіглися.

«Ось так у нас проходить робочий день у працівників сільської ради. Супер. Де староста? Клас. Отак поки наші хлопці на передовій - наше начальство от що творить. Жах просто, в мене слів немає. Курим в сільській раді. Для чого?», - таке відео у сільраді зняла жінка.

Староста Троянівського старостинського округу Віталій Базюк у цей час вийшов на вулицю. Посадовець переконує, що перебуває у відпустці до 15 червня включно, тож відповідно й не вирішує робочих питань.

«Це мають правоохоронні органи цим займатися, а не якісь там журналісти і так дальше, і якісь там канали. Я на сьогоднішній день у відпустці, не можу вам нічого казати, тому що не можу», - каже Віталій Базюк.

У телефонній розмові староста каже, що не вбачає своєї провини у чомусь. Згодом він додав, що взагалі не був у цей час ні у приміщенні сільради, ні біля нього.

«Я не на місці зараз, і сьогодні, і вчора, і вже три дні мене нема на місці. Як ви могли бачити мене там, ну ви що? В нас фотографії можна робити які хоч і компромати на будь-кого», - сказав він.

До сільради викликали поліцію. Правоохоронці взяли покази у свідків. Подібні випадки у Троянівському старостинському окрузі непоодинокі каже депутат Маневицької селищної ради Іван Смітюх. Додає, намагався про це говорити із головою громади.

«Результату ніякого. Просто голова не реагує взагалі ніяк. У приватних розмовах він говорить: зловіть на чомусь гарячому і ми його звільнимо. Оскільки голові громади дуже добра така кандидатура, тому що нема ніякої мороки, ніяких звернень. При тому що в нашому старостинському окрузі люди збиралися, ми самі дороги робили - це більш як 15 кілометрів. Люди самі робили дороги, скаладалися на щебінь. Все ініціювали просто люди й депутати. Староста нуль», - зазначив Іван Смітюх.

Депутат обіцяє вчергове спробувати підняти питання Троянівського старости на найближчій сесії селищної ради. Втім, чи були у діях старости та решти працівників порушення, - з'ясовуватимуть правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова сільради, що біля Луцька, приїхав на сесію на авто за понад 2 мільйони (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити