image
 |  0 1 Липня 2019 | 23:01

На Волині стартувала реєстрація електронних кабінетів випускників

Сьогодні стартувала реєстрація електронних кабінетів випускників, які вступатимуть на навчання до вишів на основі повної загальної середньої освіти. Про це кореспондентам Суспільного розповів відповідальний секретар приймальної комісії Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Андрій Слащук. Каже: подання заяв через електронні кабінети триватиме до 22 липня. Подруги Вікторія Нахамець та Вікторія Велічко ідуть до університету, аби зареєструвати електронний кабінет абітурієнта. Обоє кажуть: так надійніше.

Про це пише UA:Волинь.

Вікторія Нахамець, абітурієнтка: «Вирішила довіритися людям, які в цьому розбираються і не перший рік цим займаються. Щоб не наробити якихось помилок по власній нерозумності і вирішила прийти сюди».

Першою зареєструвалася абітурієнтка Вікторія Нахамець.

Вікторія Нахамець, абітурієнтка: «Кілька хвилин тому, я зареєструвалася. Це виявилося зовсім легко. Не так важко як я думала. Тут пояснили доступно і це виявилося досить легко. Сама система працювала доволі не погано і не було ніяких збоїв. Не був перевантажений сайт. Напевно це через те, що був перший день. Ранок і ще сплять, не прокинулися».

 Вікторія з дитинства мріяла бути вчителем. Розповідає, давно визначилася, у який виш подаватиме документи. Сьогоднішня спроба зареєструвати електронний кабінет змусила похвилюватися, - каже дівчина.

Вікторія Велічко, абітурієнтка: «Під час ведення моїх даних показало, що не правильно введені дані. Я кілька раз спробувала ввести.: номер сертифікату, пін-код та середній бал, але нічого не змінювалося. Я перерахувала свій середній бал і він виявився неправильним у свідоцтві. Я заходила в калькулятор у базі. Він виявився не 10.4, як написано у додатку, а 10.5. І через це можливо така невелика проблема, але через це я не мажу зареєструватися у базі. Ваші подальші кроки?- Я звернуся у школу».

Заступниця відповідального секретаря приймальної комісії Ірина Марценюк каже: під час реєстрації електронного кабінету вступник має зазначити адресу електронної пошти. Пароль для входу до кабінету. Ввести дані сертифіката ЗНО. Серію та номер документа про повну загальну середню освіту, а також середній бал атестата.

Ірина Марценюк, заступниця відповідального секретаря приймальної комісії: «Зважаючи на те, що сьогодні перший день абітурієнтів не багато, але реєстрація проводиться у нас і досить вдало. Працює сьогодні база і сайт, де можна зареєструватися працюють добре».

Після створення особистого електронного кабінету вступника через нього буде відкрита можливість подання заяв у заклади вищої освіти, - каже відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Слащук.

Андрій Слащук, відповідальний секретар приймальної комісії: «Є спеціальності, ті на які здаються творчі випробування то на ці спеціальності повинні зареєструватися в період з 1-16 липня. Є спеціальності, де вступ здійснюється за ЗНО, то на ці всі спеціальності реєстрація в електронних кабінетах відбувається в період з 1 -22 липня. Часу є вдосталь, аби зареєструватися».

Зі слів Андрія Слащука, подання заяв через електронні кабінети триватиме до 22 липня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити