image
 |  16 21 Листопада 2021 | 18:28

На Волині суд над хабарниками триває три роки (ВІДЕО)

Понад три роки тягнеться справа про хабар у розмірі семи тисяч доларів, який вимагали за передання в оренду земельних ділянок. Щоправда, посадовці встигли отримати лише чотири тисячі доларів.

Про це повідомляють Волинські новини. 

У вимаганні такого масштабного хабара підозрюють тодішнього голову Горохівської райради Тараса Щерблюка, який нині є депутатом Волинської обласної ради, голову Горохівської райдержадміністрації Любов Матвєєву та начальника відділу Держгеокадастру в Горохівському районі Сергія Рубаху.

На посадовців відкрили кримінал. За матеріалами справи, вони вимагали сім тисяч доларів неправомірної вигоди за ухвалення рішення про передання в оренду 70 гектарів земельних ділянок для ведення сільського господарства.

Справу про хабарництво слухали і в Горохівському районному суді, і в Луцькому міськрайонному суді, нині її розглядають аж у Володимир-Волинському міському суді. Зараз розгляд справи – на стадії дослідження доказів обвинувачення.

У суді прослуховують аудіозаписи, в яких буцімто є докази вимагання неправомірної вигоди. Щоправда, доказів надто багато, точніше, аудіозаписи виявились надто об’ємними, тож їх продовжать прослуховувати у суді на наступному засіданні 22 листопада. Суддя – голова Володимир-Волинського міського суду Олександр Ляшенко – попросив представника прокуратури підготувати аудіодокази конкретніше й вибрати ту інформацію, яка має доказове значення.

Якщо вину Тараса Щерблюка, Любові Матвєєвої та Сергія Рубахи доведуть, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на термін до трьох років, а також конфіскація майна.

Ось тільки коли в цій гучній справі буде поставлено крапку – невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині через аукціон продають землю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити