image
 |  346 17 Квітня 2024 | 21:14

На Волині судили колаборанта з Луганщини

Погодився на співпрацю з окупантами – постановлено вирок «помічнику голови адміністрації району лнр».

Про це ВолиньЮА повідомили у прокуратурі. 

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури Луцький міськрайонний суд в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого визнав 36-річного жителя міста Кремінна Луганської області винуватим у колабораційній діяльності (ч.ч. 2,6 ст. 111-1 КК України).

Доведено, що чоловік після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну добровільно пішов на співпрацю з окупантами, погодився обійняти посаду «помічника голови адміністрації Кремінського району луганської народної республіки» та здійснював інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України.

У місцевих пропагандистських медіа він просував ідеї проросійської спрямованості, незворотного і стабільного існування на теренах Луганської області влади рф та наративи «руского міра».

До окупації громадянин обіймав посаду головного спеціаліста одного з відділів Кремінської міської ради.

Суд призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі із позбавленням на 15 років права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах і організаціях державної та комунальної власності, а також із конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судили волинянина, який збив насмерть велосипедиста

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити