image
 |  245 14 Квітня 2024 | 14:51

На Волині судили ухилянта, який купив підроблені документи

Відомо, що ухилянт намагався з підробленими документами перетнути кордон 8 червня минулого року.

На Волині судили чоловіка, який, аби виїхати за кордон, купив підроблені документи, що свідчили про опікунство над малолітньою дитиною. Проте йому цього зробити не вдалося і тепер він повинен заплатити 136 гривень штрафу. Про це йдеться у вироку Шацького районного суду, пише видання "Волинські новини", повідомляє ВолиньЮА.

Відомо, що порушником виявився тридцятирічний уродженець села Широке, що в Криворізькому районі Дніпропетровської області Владислав Л. Чоловік неодружений, має вищу освіту та є працівником у сфері торгівлі.

"Торік у травні через Telegram він домовився про виготовлення на його ім’я документів, які б давали право виїхати з України. Для цього Владислав Л. надав свої персональні дані та переказав 114 тисяч гривень", - йдеться у вироку суду.

Таким процесом зайнялася невідома особа, яка виготовила підроблені офіційні документи, серед яких був інформаційний лист з неправдивою інформацією про те, що чоловік має право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

"Також були виготовлені два підроблені рішення виконавчого комітету Саксаганської районної ради з недостовірними відомостями: про надання малолітній статусу дитини позбавленої батьківського піклування та про те, що дитина тимчасово влаштована в сім'ю до Владислава Л.; про призначення його опікуном малолітньої", - додали у тексті.

Коли ухилянт отримав документи, то 8 червня 2023 року намагався перетнути кордон через пункт пропуску "Ягодин". Проте під час проходження контролю прикордонники виявили, що документи, які надав Владислав Л., є підробленими.

Під час судового засідання чоловік визнав свою провину, суд призначив покарання у вигляді штрафу на 136 тисяч гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гендиректора ТМО на Волині відзначили почесною грамотою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити