image
 |  2 26 Травня 2023 | 19:44

На Волині судять колаборантку з Мелітополя

Обійняла посаду «замміністра освіти і науки Запорізької області» – жительку Мелітополя підозрюють у колабораційній діяльності. 

​Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури 39-річній жительці міста Мелітополя Запорізької області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Слідство встановило, що восени 2022 року жінка добровільно обійняла посаду першого заступника так званого «міністра освіти і науки Запорізької області» в складі окупаційної адміністрації держави-агресора на тимчасово окупованих територіях.

Працюючи на псевдопосаді, вона забезпечувала реалізацію незаконної державної політики окупантів у галузях освіти і науки, просувала ідеї «руского міра», здійснювала пропаганду з метою дискредитації дій української влади, а також виконувала інші функціональні обов’язки, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України.

Досудове розслідування (in absentia) у відсутності самої обвинуваченої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розміщення ядерної зброї у білорусі не означатиме реальну ескалацію з боку рф

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити