image
 |  0 15 Листопада 2022 | 09:54

На Волині священник московського патріархату прийшов на суд над батьком загиблої на війні військової

Ковельський міськрайонний суд 14 листопада продовжив розгляд справи, в якій священник української православної церкви Святослав Чижук позивається до батька загиблої на війні медикині Олени Созонюк, звинувачуючи його у побитті.

Підтримати Василя Созонюка із села Обенижі до будівлі суду прийшли односельчани, військові та бойові товариші його доньки, - пише Суспільне.

Потерпілий та обвинувачений у справі – односельчани. Зі слів Ольги Созонюк, сестри-близнючки загиблої військової медички, священник у неприязних стосунках з її родиною.

"З 2015 року, бо ми виступали за українську церкву. Зараз майже все село перейшло в українську церкву, 10-12 людей захотіли, ходять до нього моляться по хатах", – каже Ольга.

На засідання підтримати потерпілого у справі Святослава Чижука ніхто не прийшов. За версією слідства, Василь Созонюк 5 серпня наніс йому легкі тілесні ушкодження. Священник у суді сказав, що готовий піти на примирення, якщо протилежна сторона розкається.

"Обвинувачений повинен визнати свою вину і пообіцяти, що не буде нападати на людей, тому що він нападає не лише на мене, а й на свідка. 25 стаття – це штраф. Я намагаюся взагалі з ним не спілкуватися", – сказав священник, який позивається до батька загиблої бійчині.

Обвинувачений Василь Созонюк своєї вини не визнає. Раніше він розповів, що не бив, а штовхнув священника, бо той нібито сміявся зі смерті його доньки.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 8 грудня. На цей день запланований допит свідків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити