image
 |  4 7 Серпня 2018 | 17:23

На Волині у ресторані виявили сальмонельоз

У готельно-ресторанному комплексі  «Садиба на  джерелах» розташованому в с. Ромашківка Ківерцівського району під час весілля отруїлося близько 30 осіб. У них виявили  сальмонельоз.
Про це "ВолиньUA" повідомляє прес-служба Волинського лабораторного центру.
Весілля відсвяткували 28 липня, а перші симптоми  хвороби  з’явились  29 липня.  З явищами гострої кишкової інфекції  звернулось  22 особи, з них 3 дітей.  10 хворих  госпіталізовані  до  обласної інфекційної лікарні, решта хворих лікуються амбулаторно. Перебіг захворювань легкого та середнього  ступеня важкості. За  результатами бактеріологічного обстеження  у хворих підтверджено діагноз  сальмонельоз. Перші захворілі вже  виписані з інфекційної лікарні.
У ході епідеміологічного розслідування провели бактеріологічне  обстеження харчоблоку, продуктів харчування,  питної води, а також працівників  ресторанного закладу.  За результатами  лабораторних досліджень в 1 пробі виявлено сальмонелу та бактерії групи кишкової палички з обладнання на  харчоблоці.
В домашніх осередках та на об’єкті спалаху проведено дезінфекцію, встановлено  медичний нагляд за контакними.
Епідрозслідування триває.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весільний бум: майже три тисячі пар одружаться в один день

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити