image
 |  4 12 Березня 2021 | 17:54

На Волині у селі Заболоття вшанували пам'ять Василя Гея (ФОТО)

У селі Заболоття Любомльського району вшанували пам'ять відомого письменника Василя Гея.

Про це інформують на сторінці Заболоттівської гімназії у facebook.

"Вшанування роковин смерті Василя Гея, людини, яка серцем і душею любила свій край, Україну, рідне слово і мову", - йдеться у дописі.

До слова, у свій час саме в цій школі навчався Василь Гей, тож на стінах освітнього закладу встановлена пам'ятна дошка письменнику.

Довідка:

Василь Гей народився 14 січня 1942 року в селі Заболоття Любомльського району. Після закінчення семирічки у рідному селі та десятирічки в селі Головно працював завідувачем сільської бібліотеки та клубу, вчителював, служив у війську. Повернувшись після трирічної служби в армії, став працювати кореспондентом Любомльської районної газети. Звідти запрошений на роботу в обласну молодіжну газету до Луцька, де був кореспондентом, завідувачем відділу, керівником літературної студії «Лесин кадуб». Водночас навчався на редакторському факультеті Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова у Львові. У 1989-2006 роках очолював Волинську організацію Національної спілки письменників України. Поет, прозаїк, критик, публіцист. Лауреат літературної премії імені Андрія Головка, літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського та міжнародної премії імені Дмитра Нитченка.

Нагадаємо, декілька років тому з ініціативи депутата-свободівця Віктора Саця перейменували головну вулицю села Брестську на вулицю Василя Гея.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити