image
 |  7 24 Квітня 2022 | 19:51

На Волині у вольєрі лісництва мешкає 12 оленів (ФОТО)

Тварин у любешівські лісівники розводять у напівдиких умовах.

На території ДП «Любешівське ЛМГ» у Залізницькому лісництві розташований мисливський вольєр площею понад 12 гектарів – повідомляє пресслужба лісгоспу.

Понад 9 га вольєру відведені для розведення оленя благородного: 10 самиць та два самці оленів оселилися тут у листопаді 2021 року.

Розведення цих тварин відбувається в напівдиких умовах. Площа ділянки напряму залежить від кількості поголів’я. Огорожа повинна витримувати напади хижаків. Під час вибору місця слід вважати, що взимку та влітку тварини мешкають у гущавині лісу, а навесні та восени – на луках та коло боліт. Вольєр — це величезне пасовище, тварини не потребують закритих приміщень. Великий простір випасу дозволяє оленям харчуватись у наближених до природних умовах. Наявна природна і водойма та укриття від вітру чи то жаркого сонця.

Попри наближені до природних умови, для підгодівлі копитних лісівники використовують найбільш «привабливі» корми з різних видів сіна. У першу чергу олені з’їдають садове та лісове різнотрав’я. Більшість рослинних кормів бідні солями натрію, кальцію та багатьма мікроелементами, це є причиною мінерального голодування, явища розповсюдженого між травоїдними.

Молодняк оленя, самиці, що годують дитинчат та самці з неокостенілими рогами потребують мінеральної підгодівлі. В оленів, забезпечених мінералізованими кормами, роги ростуть гіллястими та більш симетричними, ніж у тварин, позбавлених такого роду кормів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити