image
 |  0 4 Липня 2020 | 09:37

На Волині в ході земельних торгів вартість права оренди на ділянку зросла уп’ятеро

Права оренди на п’ятдесят одну ділянку реалізували у червні на Волині за посередництвом земельних аукціонів. Усі наділи – державної власності сільськогосподарського призначення. Їх загальна площа – 883,87 га. Вони розташовані у Володимир-Волинському, Горохівському, Ківерцівському, Ковельському, Локачинському, Маневицькому, Любомльському. Любешівському, Шацькому та Турійському районах. Нагадаємо, що у червні відбулися аукціони, які були відмінені раніше у зв’язку з карантином.

Про це інформує Головне управління Держгеокадастру у Волинській області.

За підсумками торгів бюджети області щорічно отримуватимуть 1 млн грн..

Земельні аукціони – дієвий механізм, який дозволяє в ході конкурентних змагань суттєво підвищити вартість річної оренди на привабливі ділянки. Так, в ході торгів, що відбулися у 16 червня, вона зросла з 8 до 43% від нормативної грошової оцінки тобто уп’ятеро. Стартова ціна лота у Маневицькому районі становила 18,7 тис.грн, а кінцева – 100 тис.грн.

Ціна оренди ще однієї ділянки, розташованої у Ковельському районі, зросла з 8 до 40% від нормативної грошової оцінки. Стартова становила 7,8 тис. грн, і зросла до 38 тис.грн

Нагадаємо, що оголошення про майбутні земельні аукціони є у відкритому доступі. У них зазначено місце розташування, кадастровий номер, стартова ціна, час та місце проведення аукціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маршрутки на Світязь – під забороною: у Шацькому районі посилюють карантин

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити