image
 |  4 14 Липня 2019 | 21:37

На Волині в озері купались люди та спорожнялись коні

Озеро Сірче, що розташоване на південному заході від села Хотешів, — чи не єдине місце відпочинку для жителів цієї округи (і не тільки!).

Ландшафтний заказник місцевого значення так і вабить мальовничою природою. У літній період туди з’їжджаються чимало охочих покупатися і позасмагати із навколишніх сіл та райцентру.

Минулої неділі тут у буквальному розумінні змішалися коні і люди, - пише Полісся. 

До редакції газети “Полісся” звернулася одна з місцевих відпочивальниць Лариса М. Обуренню жінки не було меж. Під час купання в озері людей селяни заводили туди своїх коней. У такий спосіб власники худоби, очевидно, намагалися охолодити та помити тварин. Ідея, на перший погляд, непогана, однак, чи прийнятно це робити у тій водоймі, що призначена саме для купання людей, і в жодному разі не для худоби! 

Наступна картина, яку довелось спостерігати жінці, з її слів, не вкладається у здоровий глузд і в рамки цивілізації. Під час чергового “викупування” кінь почав спорожнятися прямісінько в озеро. Цей неприємний процес відбувався буквально в кількох метрах від діток, котрі плюскалися у водоймі. Власниці жеребця відпочивальники миттєво зробили зауваження, проте невідомо, чи взяла їх жінка до уваги. Бо реакція її була, м’яко кажучи, не зовсім адекватною. Відтак, стало зрозумілим, що подібні водні процедури худоби під час відпочинку людей є звичним явищем в озері Сірче. Примітним є і те, що після інциденту з лошаком усі продовжували купатись біля кінських кізяків. Подробиці сумної історії, на жаль, не вдалося зазнімкувати, проте відпочивальниця представила чимало інших фото. На світлинах ми можемо спостерігати увесь колорит живописної місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліські села з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Тим часом, оглянувши прибережну територію, Лариса М. мала нагоду спостерігати стихійні сміттєзвалища, що розкинулися чи не по всій пляжній зоні. Більше того, на місці імпровізованого пляжу раз по раз курсував транспорт, керований нетверезими туристами. Складалося враження, додає Лариса М., що мотоциклісти могли б проїхатися прямісінько по ногах людей, котрі засмагали. Дивним є те, що люди чинили подібне попри наявність заборонного знаку, який промовисто височів на березі водойми. Серед переліку заборон на ньому чітко зазначено, що влаштовувати сміттєзвалища, випасати худобу та використовувати моторні човни – категорично заборонено! Однак застереженнями окремі особи відверто знехтували.

Відтак, збентежена гостя редакції звертається до місцевих мешканців з проханням усвідомити, що купати худобу в місцях, де купаються і відпочивають люди, — неприпустимо! Так само негоже засмічувати береги водоймі, не наражати відпочивальників на небезпеку своєю надто кричущою поведінкою.

Головне фото - ілюстративне.

Леся МІНІБАЄВА.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити