image
 |  0 12 Січня 2021 | 13:46

На Волині в період різдвяних свят спіймали порушників біля водойм (ФОТО)

У період з 4 по 11 січня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено вісім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та шість – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 408 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили п’ять од. заборонених знарядь лову та ще 18 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 4 січня в ході рибоохоронної роботи на меліоративному каналі, поблизу с. Колодії Маневицького району Волинської області, викрито два грубі порушення Правил рибальства. Так, двоє громадян здійснювали вилов риби колючим забороненим знаряддям лову (острога). Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

Того ж дня на Турському водосховищі Заболотівської ОТГ Ратнівського району на території гідрологічного заказника «озеро Тур» викрито аналогічні порушення. Три жителі сіл Заболоття та Заліси здійснювали вилов риби трьома знаряддями лову, виготовленими зі сіткоснастевих матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В останній момент схопили за ноги: у Луцьку чоловік кинувся з 9 поверху

На усіх викритих громадян складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до судів для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

6 січня під час рибоохоронного рейду на заплаві р. Стир у м. Луцьк викрито громадянина, який за допомогою сітного знаряддя лову встиг виловити 3 екз. риби плітка та 1 рак. Водні біоресурси у живому стані випущено у водне середовище. На порушника складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду, заборонене знаряддя вилучено. По даному факту були публікації у мережі Фейсбук за посиланням.

10 січня під час обстеження р. Стохід в межах с. Нові Березичі Любешівського району знайдено безгосподарське майно. З водойми вилучено 8 од. риболовецьких сіток, загальною довжиною 400 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: плітка – 10 екз., які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на суму 850 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити