image
 |  4 31 Жовтня 2021 | 21:33

На Волині вчитель знімає ролики про хутори (ВІДЕО)

Учитель географії Яревищенської гімназії Євген Постригач знімає цикл роликів про хутори Яревища.

Про це інформує Район.Стара Вижівка.

Яревище – без перебільшення унікальне село. Це місце заворожує мальовничими краєвидами та має глибоку історію. У селі − десять хуторів, про всі з них мають намір розповісти у відеороликах.

Зауважимо, це вже не перший проєкт, пов’язаний з історією Яревища, який ініціював учитель. Зокрема, у травні 2021 року туристично-краєзнавчий гурток школи села Яревище, керівником якого є Євген Постригач, запустив флешмоб «Яревищани_пам’ятають». Тоді учасники флешмобу ділилися родинними історіями, пов'язаними з подіями Другої світової війни.

«З нагоди Всесвітнього дня туризму планували організувати похід селом спільно з школярами. На жаль, через певні карантинні обмеження цей задум не вдалося реалізувати. Тож вирішили організувати віртуальну відеоподорож Яревищем», − розповів Євген Постригач.

До проєкту активно долучилися учні Яревищенської гімназії та вчителька початкових класів Галина Постригач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку продають конфісковані іномарки (ФОТО)

Перший відеоролик присвятили хутору Загребля, також уже розповіли про хутори Село, Самарово, Чертіж, Особка. У найближчих планах учасники проєкту хочуть зняти ще п’ять відео.

У відеороликах фільмують місця Яревища, спогади та розповіді його жителів, розповідають про найстаріших та наймолодших мешканців, найпоширеніші прізвища, природу села, цікаві звичаї яревищенців. Глядачі також мають можливість побувати онлайн у музеї етнографії та побуту, школі, клубі, медпункті.

Користувачі соцмереж, де Євген Постригач опублікував ці відео, позитивно відгукуються про таку ініціативу і дякують за цікаву відеоподорож селом.

Переглянути відеоролики про хутори села Яревище можна за посиланням.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити