image
 |  626 21 Серпня 2024 | 08:28

На Волині від коронавірусу помер літній чоловік

За даними епіднагляду на Волині, як і в Україні, кілька останніх тижнів зростає захворюваність на COVID-19. За останній тиждень в області зареєстровано 476 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус (246 – за попередній тиждень).

Про це повідомляє обласний центр контролю та профілактики хвороб, пише "ВолиньUA".

Зокрема, захворіло 73 дитини (41 – за попередній тиждень). Госпіталізовано близько 60 людей, із них третина – діти. На жаль, минулого тижня від ускладнень COVID-19 помер 93-річний чоловік із Луцького району, котрий мав супутні хронічні хвороби (цукровий діабет, захворювання нирок та серцево-судинної системи).

На сьогодні дані не свідчать про початок епідемічного сезону або ж про те, що є потреба в карантинних обмеженнях.

За даними епіднагляду, територією України циркулює 10 різновидів вірусу SARS-CoV-2 – це різні субваріанти «Омікрону», зокрема, FLiRT. В області наразі його циркуляцію не виявлено.

При інфікуванні цим підвидом вірусу в людини можуть проявлятися: втома, сильна слабкість, нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, болі в м’язах або тілі.

Зараз в області доступна омікрон-специфічна вакцина Comirnaty від виробника Pfizer для дорослих і дітей від 12 років, а також для дітей від 5 до 11 років. Це вакцини від COVID-19, які були оновлені для боротьби з «Омікроном», також виробляють антитіла, що здатні захистити від нового субваріанту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відійшла у вічність викладачка Луцької музичної школи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити