image
 |  4 3 Грудня 2021 | 21:03

На Волині від початку року прикордонники затримали 40 «нелегалів»

З початку цього року прикордонники Волинського загону за спробу та незаконний перетин кордону затримали 40 нелегальних мігрантів.

З них на українсько-польському кордоні – 27 осіб, 13 осіб затримали на кордоні з Білоруссю. Про це виданню Район.Любомль розповіла начальниця пресслужби Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

В більшості випадків це поодинокі спроби незаконно перетнути держрубіж. Невеликими групами, до трьох осіб, нелегали намагаються потрапити до країн ЄС. На українсько-білоруському кордоні групи не затримували.

В основному громадяни намагаються перетнути кордон у незаконний спосіб самостійно. Однак є випадки, коли їхню нелегальну подорож організовують переправники. Ними можуть бути як громадяни України, так і їхні співвітчизники, які осіли в Україні або тривалий час перебувають в країнах ЄС», – коментує Маргарита Вершиніна.

За спробу або порушення кордону виявлені та затримані особи підлягають адміністративній відповідальності за ст. 204-1 КУпАП.

З метою встановлення особи та з’ясування обставин правопорушення, таких осіб можуть затримати терміном до трьох діб з поміщенням до місць тимчасового тримання прикордонного загону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїхав у невідомому напрямку: на Волині розшукують чоловіка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити