image
 |  14 30 Серпня 2019 | 11:19

На Волині відбулося перше богослужіння у храмі, який нещодавно перейшов до ПЦУ (ФОТО)

У храмове свято громади Успіння Пресвятої Богородиці у селі Новостав Луцького районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив божественну літургію і хресний хід.

Це перший престольний празник парафії як Православної церкви України, - повідомляє Волинська єпархія Православної Церкви України.

Тому керівник єпархією в проповіді наголосив і на значенні цього великого торжества, і на важливості молитви рідною мовою в рідній церкві.

З владикою співслужили настоятель громади священник Андрій Марцинюк та численні душпастирі з луцьких міського й районного благочинь. З усіма молилися голова ОТГ Сергій Яручик і депутат обласної ради, свободівець, Юрій Цейко (родом із цього села).

Читайте також: У Луцьку вшанували пам’ять захисників України (ФОТО)

Відомо, храм заснували 1681 року (у церкві зберігається балка з відповідним написом) як римо-католицький костел, із 1891 року діє як православний храм. У ХХ столітті зазнав перебудов, не завжди відповідної якості. Нині тривають роботи з надання йому більшої автентичності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити