image
 |  4 15 Серпня 2021 | 21:13

На Волині виділили кошти на облаштування території поблизу гідрологічної пам’ятки

Цуманській громаді виділили гроші на відновлення та облаштування території поблизу гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Цуманські джерела».

Волинським громадам з обласного фонду охорони навколишнього середовища перерахували 5,7 мільйона гривень на природоохоронні заходи, йдеться у матеріалі «Гроші на природу: що мають зробити волинські громади для екології» в Еко.Район.

За інформацією начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Валентина Кухарика, більшість громад проводять тендерні процедури закупівель або ж очікують рішень сесій про виділення співфінансування на проведення робіт. Тому, припускає посадовець, кошти таки будуть використані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюють доступні ліки у Волинській області?

34,9 тисячі гривень в бюджеті області передбачили на відновлення та облаштування території поблизу гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Цуманські джерела». Йдеться про очищення скидного каналу в селі Ромашківка на території Цуманської селищної ради Луцького району. Цуманська громада на цю потребу виділила ще 15,2 тисячі гривень.

«Однак, місцеве самоврядування не поспішає витрачати гроші на охорону природи. Лише одна громада — Луківська — освоїла кошти. А це менш як 1% від загальної суми субвенції. Тому постійна комісія Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів вирішила не пізніше вересня ще раз проаналізувати, як на місцях виконують заявлені природоохоронні заходи», — йдеться у статті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити