image
 |  216 21 Квітня 2024 | 12:53

На Волині військовий поїхав по похорон побратима і зник з частини майже на рік

Дізнався про смерть побратима та поїхав на його похорон: на Волині військовослужбовець отримав умовне покарання за те, що на десять місяців самовільно покинув військову частину.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд, пишуть Волинські новини, повідомляє ВолиньЮА. 

Як ідеться у матеріалах справи, військовослужбовець Антон Х. під час проходження служби за мобілізацією 27 червня 2022 року без дозволу командира покинув військову частину та був відсутній до 27 квітня 2023 року.

Антон Х. є уродженцем Ужгорода, одружений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей. Чоловік розповів, що є військовослужбовцем з 2014 року. На початку повномасштабного вторгнення РФ він добровільно з’явився в військкомат та був мобілізований. Під час несення служби неодноразово потрапляв під обстріли, у зв'язку з чим проходив лікування.

На момент вчинення кримінального правопорушення Антон Х. перебував у військовій частині, де йому повідомили про загибель близького друга та побратима. Зі слів військовослужбовця, він не зміг впоратися з емоціями та самовільно залишив військову частину, поїхавши додому на похорон, після чого не повернувся.

Отримавши дзвінок від служби внутрішньої безпеки, Антон Х. добровільно з'явився до слідчого ДБР, надав визнавальні пояснення та співпрацював зі слідством. Наразі проживає за місцем реєстрації, підпрацьовує приватним чином та має намір повернутись на службу і продовжити захищати державу.

Читати ще: Був конфлікт з керівником: на Волині військовослужбовицю, яка майже два роки не була на службі, покарали умовно

Обираючи міру покарання для Антона Х., суд врахував, що він є учасником бойових дій, має інвалідність другої групи через захворювання, яке пов’язане з проходженням військової служби, та визнаний обмежено придатним.

Зрештою замість п’яти років реального покарання суд призначив військовослужбовцю рік умовного терміну. (Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моторошна автопригода на Волині: загинули люди

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити