image
 |  0 17 Травня 2022 | 13:46

На Волині вже друга парафія того самого священника перейшла до ПЦУ

Після того як патріарх Кирил благословив російську армію на вбивство українців, на Волині прокотилася хвиля обурення: парафії, що раніше йому підпорядковувалися, почали масово переходити до Православної церкви України. У вихідні на цей крок наважилися і прихожани у селі Ворончин Доросинівської громади. У своїй країні – своя церква, кажуть ті, хто перехід підтримує.

Як окупанти «рятують рускоязичних», побачив весь світ. Тож усього російського позбуватися треба негайно, переконані жителі Ворончина. У їхньому селі – це церква Різдва Пресвятої Богородиці. Місцеві більше не хочуть підпорядковуватися патріархату, який благословляє росіян на вбивство українців.

«Таке нагальне у нас питання сьогодні постало. І просимо, щоб Бог поблагословив нашу громаду, наших парафіян, щоб мирним шляхом ми дійшли спільного знаменника і перейшли у нашу Православну церкву України», – каже жителька села Ворончин Оксана Кочарук.

Нині нагальне питання насправді постало у цьому селі, ще відколи в Україні з’явилася українська церква, каже Оксана. Та у 2019-му розірвати зв’язки з російською церквою жителі Ворончина не були готові. Тоді жінка почала їздити до храму у сусідні Студині, бо там парафіяни підпорядкування змінили. Тепер, сподівається, зайві кілометри долати не доведеться. Після повномасштабного вторгнення Росії прихильників переходу – в рази більше.

«Рашистські ракети летять у кожен куточок нашої країни. Тому я вважаю, що кожен, хто поважає себе, хто вважає себе українцем, хто любить свою Батьківщину, повинен зробити сьогодні правильний вибір. Який ваш правильний вибір – це має бути на вашій совісті», – звернулася до односельців мешканка Врончина Галина Рощук.

Зробити свій вибір до приміщення клубу прийшли ті, кому питання церкви не байдуже. У цьому залі їх 109.

«Зі священником чи без священника – це точно, будемо переходити», – запевнив мешканець Борис Матвійчук.

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити