image
 |  2 10 Грудня 2019 | 15:11

На Волині з подачі московських попів поліція відкрила кримінальне провадження проти прихильників ПЦУ

Поліція відкрила кримінальне провадження з подачі московських попів проти людей, які перейшли до складу Православної церкви України. Їх звинувачують у захопленні церкви.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» розповіли місцеві мешканці села Мишів Іваничівського району.

Як розповіла у коментарі мешканка села Мишів, представники Московського патріархату не пускають людей у їхній храм, хоча громада має весь пакет документів на будівлю.

«Ми з лютого цього року змушені відправляти службу на сходах церкви. Московські попи забрали ключі. Їх прихильники, коли ми проводили богослужіння в останню неділю, збіглися, щоб подивитися на нас та поглузувати. Більшість громади давно прийняла рішення про перехід у склад Православної церкви України. Але ми не можемо реалізувати свої права».

Також вона додала, що сьогодні поліція проводить масові допити серед місцевого населення та порушила кримінальну справу.

«Сьогодні поліція у складі трьох осіб ходить по хатах у нашому селі та опитує людей. Каже, що порушена кримінальна справа за нібито захоплення церкви. Люди бояться. Мене дивує, що поліція не займає нейтральну позицію. Вірить у байки московських попів про те, що документи фальшиві. По документах ми маємо всі права на храм».

Читайте також: У Луцьку можуть обмежити безкоштовний проїзд пенсіонерам

Натомість староста Володимир Бучик розповів, що поліція опечатала храм і опитує людей, чи дійсно вони підписувалися за українську церкву.

«Мають бути перемовини. Хоча московський піп вже заявив: я добився свого, храм опечатали. Я не розумію, чому громада, якій належить цей храм, змушена проводити богослужіння на його сходах? Де тут закон?»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити