image
 |  9 12 Квітня 2018 | 06:35

На Волині за добу на кір захворіли 4 дітей та 3 дорослих

Волиняни продовжують хворіти на кір.
Про це 12 квітня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у ДУ «Волинський ОЛЦ ДСЕСУ».
10 квітня в області зареєстровано сім нових випадків кору: по два у Ковельскому та Турійському районах, по одному випадку в містах Камінь-Каширськай, Володимир-Волинський та Ковель. З числа хворих — четверо дітей та троє дорослих. Найстаршому захворілому 48 років. У п’яти осіб щеплення проти кору відсутні.
Читайте також: На Волині зареєстрували 13 нових випадків кору
Кількість хворих з початку року зросла до 123.
В епідемічний процес залучено 14 адміністративних територій області (78%). Найбільше хворіють у  Турійському районі – 34 особи, м. Володимир – Волинський – 31 особа, Луцькому районі – 13 осіб та м. Ковелі – 11 осіб. Не реєструється захворюваність лише в 4 районах області (Ратнівському, Шацькому, Любешівському та м. Нововолинськ).
В епідемічному процесі задіяно 23 навчально-виховних заклади області. в Зв’язку із ускладненням епідемічної ситуації на сьогодні призупинено навчальний процес у всіх школах м. Володимир – Волинський.
Тривають протиепідемічні заходи у шести зареєстрованих спалахах кору. Кількість захворілих на сьогодні не змінилась, і становить: опорний заклад НВК-ЗОШ 1-Ш ст. смт Турійськ – 18 випадків, школа № 2 м. Володимир-Волинський – 9 випадків, у школі № 5 м. Володимир-Волинський 5 випадків, гімназія м. Володимир-Волинський імені Цинкаловського – 4 випадки, школа с. Луковичі Іваничівського району — 3 випадки,  сімейне вогнище в с. Кадище Ківерцівського району – 3 випадки.
З метою стабілізації ситуації з кору в області продовжується здійснення  профілактичних та протиепідемічних заходів.
Нагадуємо, що ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація. Закликаємо батьків захистити своїх дітей та зробити їм профілактичне щеплення проти кору. Вакцина є в усіх регіонах області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити