image
 |  247 7 Квітня 2024 | 18:19

На Волині за хабарництво судили двох екологів

За публічного обвинувачення прокурорів Волинської обласної прокуратури ухвалено вироки двом колишнім начальникам відділів Державної екологічної інспекції на Волині, - пише 368 медіа.

Одного визнано винним в одержанні неправомірної вигоди, іншого – в пособництві у вчиненні цього злочину (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

Кожного засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також суд позбавив їх права упродовж 3 років обіймати посади в державних органах та рангів держслужбовців.

Прокурори довели, що посадовці Держекоінспекції проводили перевірку додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища на одному з волинських підприємств, що займається оптовою торгівлею твердим і рідким паливом.

Там виявили факти здійснення викидів забруднюючих речовин у повітря без відповідного дозволу. За це суб’єкту господарювання було нараховано штрафні санкції.

Згодом вони довели до відома представника підприємства, що за хабар можуть посприяти у зменшенні розміру штрафу – з 400 тис. до 10 тис. гривень. Свою «допомогу» посадовці оцінили у 1000 доларів. Правоохоронці викрили протиправну діяльність у січні 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: База відпочинку на Світязі потрапила до рук луцькому забудовнику

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити