image
 |  2 28 Жовтня 2020 | 11:33

На Волині зарибнили водосховище (ФОТО)

27 жовтня 2020 року відбулося зариблення Ковельського водосховища, що розташоване на р. Турія в межах м. Ковель на території Волинської області. Вселення здійснювалось за рахунок Ковельської міської ради. Захід провели з метою відтворення популяцій цінних видів риб.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Так, до водосховища випущено 1 020,9 кг дволіток риби , середньою вагою 150 грамів/екз. Зокрема, вселили: 317,5 кг (1 764 екз) коропа, 508,6 кг (11 302 екз) карася сріблястого та 194,8 (1 218 екз) білого амура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку поліція раптово зупинила тролейбус, аби перерахувати пасажирів

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Волинській області, управління капітального будівництва та ЖКГ Виконавчого комітету Ковельської міськради, відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельської міськради, активісти та громадськість.

«Поповнення популяцій водних біоресурсів – один з важливих способів збільшення видового різноманіття та відновлення рибогосподарського потенціалу водойм. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився, тому штучне зариблення є одним з способів вирішити ці проблеми», - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити