image
 |  0 22 Лютого 2021 | 11:31

На Волині затоплює село: на ремонт меліоративних каналів потрібно більше півмільйона гривень

Майже 800 тисяч гривень потрібно на ремонт меліоративних каналів у Ратнівському районі.

Про це йдеться у депутатському запиті озвученому на 4 сесії.

До депутата Волинської обласної ради Володимира Бондаря попередньо звернувся голова Ратнівської селищної ради щодо запобігання підтоплень земель сільськогосподарського призначення.

"Так у червні 2020 року на території Здомишельської сільської ради, яка вже увійшла до складу теперішньої Ратнівської селищної ради Ковельського району, випала значна кількість опадів, яка спричинила збитки як населенню, так і господарюючим суб’єктам громади.

За лютий місяць 2021 року ми уже спостерігаємо значні снігові опади, які в період танення стануть не меншою проблемою для цих та інших територій.

У зв’язку з цим звертаюся до вас з проханням допомогти в запобіганні та усуненні подальших підтоплень, затоплень на зазначених землях шляхом очистки бічних магістральних каналів річки «Прип’ять» М- 16, М-18, які знаходяться на державному балансі Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, а також внутрі-господарські меліоративні канали К-16-1, К-16-2, К-16-3, К-16-4, К-16-5, К-18-1, які були введені в експлуатацію державним управлінням водного господарства Ратнівського району Волинської області в 1977 році. Очистка, ремонт гідроспоруд та дамб вище перерахованих каналів не проводилася з дня введення в експлуатацію, що не дає можливості пропускати дощові та паводкові води у річку «Прип’ять».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині масово штрафують водіїв маршруток

Такий стан каналів не дає можливості вести господарську діяльність як одноосібникам так і СФГ «Пролісок» на належному технологічному рівні допустимому на меліорованих землях та ефективно і в повному обсязі сплачувати податки до державного бюджету.

Орієнтовна вартість ремонту вище зазначених меліоративних каналів протяжністю 19,438 км, становить 777,520 тис.грн.

Прошу передбачити кошти в обласному бюджеті чи залучити кошти з резервного фонду області аби допомогти в запобіганні та усуненні подальших підтоплень, затоплень на зазначених землях шляхом очистки бічних магістральних каналів річки «Прип’ять» М- 16, М-18, які знаходяться на державному балансі Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, а також внутрі-господарські меліоративні канали К-16-1, К-16-2, К- 16-3, К-16-4, К-16-5, К-18-1, які знаходяться на території Ратнівської селищної ради", - йдеться у запиті Володимира Бондаря, який підтримали більшість депутатів ради.

Депутатський запит скеровано голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду та голові Волинської обласної державної адміністрації Юрію Погуляйку для розгляду і вирішення по суті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити