image
 |  5 4 Червня 2021 | 20:40

На Волині затримали чоловіка, який зловив червонокнижну рибу (ФОТО)

Волинський рибоохоронний патруль продовжує здійснювати рибоохоронні рейди на водоймах області. Третього червня заходи проведено на території Ковельського та Камінь-Каширського районів Волинської області.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Так, близько четвертої ранку на оз. Мшани, поблизу с. Броди Ратнівської ТГ Ковельського району викрито грубе порушення Правил рибальства. Житель с. Гірники здійснював вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна двома сітними знаряддями лову. Порушник встиг виловити 5 екз. карася звичайного золотого, який занесений до червоної книги України. Збитки, завдані рибним запасам України, склали 1 650 грн.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

Близько 7 ранку викрито двох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів двома раколовками . Завдяки оперативним діям рейдової групи порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. Інцидент стався на оз. Добре, поблизу с. Підріччя Камінь-Каширського району (гідрологічна пам’ятка природи «Озеро Добре»).

На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині правоохоронець оскаржує у суді своє звільнення та вимагає 100 тисяч моральної шкоди (ВІДЕО)

Згодом під час спільного рейду з працівниками відділу поліцейської діяльності №1 (смт Любешів) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області викрито аналогічне порушення. Так, в ході рибоохоронної роботи на оз. Сірче, поблизу с. Добре Камінь-Каширської ТГ Камінь-Каширського району (Ландшафтний заказник «Сірче») викрито громадянина, який здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою трьох сітних знарядь лову. Порушник встиг зловити рибу: карась сріблястий – 12 екз., лин – 2 екз., краснопірка – 3 екз., окунь – 3 екз., загальною вагою 4 кг. Сума збитків завданих рибному господарству склала 1 626 грн.

На викриту особу складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, заборонені знаряддя вилучено. Матеріали справи направлено до суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити