image
 |  7 21 Листопада 2019 | 22:59

На Волині затримали лідера ОЗГ та «смотрящего» на прізвисько «Чечен» (ФОТО)

На Волині затримали лідера організованої злочинної групи та її учасника, так званому «смотрящего» на прізвисько «Чечен».

Про це сьогодні, 21 листопада, повідомив керівник обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції Юрій Крошко під час спільного брифінгу за участю керівництва обласної поліції та прокуратури.

Як розповів Юрій Крошко, упродовж кількох місяців оперативники Управління стратегічних розслідувань у Волинській області, слідчі головного управління Нацполіції Волинської області за процесуального керівництва прокуратури області документували та збирали докази, які б давали обґрунтовані підстави для затримання лідера злочинної групи разом з її найактивнішими учасниками, а також повідомлення їм про підозру.

За інформацією Управління стратегічних розслідувань у Волинській області, було встановлено, що бізнесмени, які займалися або мали намір займатися будь-якою підприємницької діяльністю на території області повинні були щомісяця сплачувати «данину». Натомість, учасники злочинної групи та її лідер обіцяли їм надійний «кримінальний дах» та «спокій». Якщо ж члени ОЗГ отримували відмову, спочатку намагалися психологічно змусити підприємців регіону сплачувати їм кошти. Як правило, погрози фізичного застосування насильства до підприємців або їх рідних, пошкодження майна, зокрема – підпал магазинів, кафе, офісів, авто тощо. Якщо метод залякування не допомагав, переходили до реальних дій.

«За результатами проведення слідчо-оперативних заходів вже встановлена причетність членів групи до вчинення 19 злочинів на території міста Нововолинськ, Володимир-Волинського та Іваничівського районів Волинської області. Серед них: підпали кафе та автомобілів, квартирні крадіжки, вимагання тощо», - зазначив керівник управління стратегічних розслідувань у Волинській області Національної поліції.

Сьогодні, 21 листопада, оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції, слідчими головного управління поліції у Волинської області за процесуального керівництва прокуратури області із залученням підрозділу особливого призначення КОРД було затримано лідера ОЗГ та одного з її учасників. Крім того, проведено 10 санкціонованих обшуків.

Наразі, затриманим повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Так, лідеру ОЗГ і так званому «смотрящему» на прізвисько «Чечен» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, а другому фігурантові - за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна шляхом підпалу) КК України.

Правоохоронці проводять подальші процесуальні заходи з метою притягнення усіх учасників ОЗГ до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наркобариги»: у місті на Волині затримали більше 10 небезпечних злочинців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити