image
 |  626 21 Квітня 2024 | 09:53

На Волині затримали ухилянта з підробленим пенсійним посвідченням

Щоб виїхати за кордон, підприємець із Запоріжжя самостійно виготовив пенсійне посвідчення. На «Устилузі» підробку помітили, тож чоловік отримав майже 12 тисяч гривень штрафу.

Про це стало відомо з вироку Володимир-Волинського міського суду, пишуть Волинські новини, повідомляє ВолиньЮА.

На початку лютого уродженець Запоріжжя Давид Г., який є підприємцем, самостійно виготовив пенсійне посвідчення на своє ім’я, завантаживши відповідний бланк з інтернету.

За допомогою цього документа чоловік хотів виїхати за кордон. 12 лютого на пункті пропуску «Устилуг» Давид Г. надав прикордонникам липове пенсійне посвідчення, однак вони зрозуміли, що документи несправжні.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документа, який видає установа, що має право видавати та посвідчувати такі документи, і який звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем, а також використання завідомо підробленого документа).

Обвинувальний акт розглядали без проведення судового засідання та за відсутності учасників. Суд визнав Давида Г. винним та оштрафував його на 11 тисяч 900 гривень. (Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі виявили два покинуті автомобілі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити