image
 |  2 3 Березня 2021 | 14:38

На Волині затримали вантажівку з лісом-кругляком (ВІДЕО)

Під Ковелем екіпаж поліції зупинив вантажівку, заповнену добротним лісом-кругляком.

Про це повідомив на сторінці у facebook Олександр Місюра.

Допис подаємо без змін.

"Національна поліція України, Поліція Волинської області прошу з’ясувати, чому відкрито перевозять ліс інших розмірів, іншого класу якості тощо, ніж ті, які вказані в товаро-транспортних накладних!

Офіс Генерального прокурора, МВС України, Волинська обласна прокуратура з’ясуйте, будь ласка, чому правоохоронці у співпраці з Державною лісовою охороною «кошмарять» лісопереробників, які вимагають реформ лісової сфери і «закривають» очі на лісовози та ліс, який прямує на державну переробку!?

На жаль, фірми, з яким «співпрацює» Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства та лісгоспи можуть як завгодно, скільки завгодно і коли завгодно порушувати закони на Волині!

От приклад, прямо в місті Ковелі зранку лісовоз з деревиною з завищеними розмірами та вищим класом якості (ніж та, яка вказана в ТТН) прямує на державну переробку! Однак, ніхто цим не переймається. Чому?!

Десятки правоохоронців задіяні в тому, щоб заміряти 1 лишній сантиметр різниці в довжині деревини на лісовозах, які прямують до ТОВ «Верба-ВВ», а 15-20 см похибок у довжині (припуски) лісу, який прямує до державної переробки не бачать?!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: 2 розбитих авто, 5 постраждалих та одного водія досі розшукують (ФОТО)

Прошу, для об’єктивного встановлення якості, розмірів деревини, яка транспортується дорогами залучати Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI, а не Держлісохорону, яка є зацікавленою стороною і Державне агентство лісових ресурсів України контролює її діяльність!

Офіс Президента України, як діяти в цій ситуації приватному бізнесу?

‼️Шановні Володимир Зеленський, Андрій Єрмак, Денис Шмигаль, Ирина Венедиктова, Арсен Аваков, будь ласка, припиніть знущання державних службовців лісової сфери над бізнесом, розберіться в ситуації, вивчіть питання так званої державної переробки лісу, яка містить ознаки «схем», з’ясуйте, чи виправдана критика проведення таємних аукціонів, де в «ручному» режимі за заниженими цінами «дерибанять» «своїм» ліс!

Мільярдні втрати - невже не привід невідкладно навести лад в лісовій галузі?

Припиніть негайно «ручний» дерибан лісів, неефективну державну переробку лісу та дайте поштовх до створення цивілізованого, відкритого ринку деревини з однаковими правилами для всіх!

‼️Ми, лісопереробники, вимагаємо рівних умов ведення бізнесу для всіх та припинення тотальної корупції, яка знищує економіку", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити