image
 |  7 19 Грудня 2021 | 17:15

На Волині завдяки похибці драгера суд виправдав водія

Суддя Любомльського районного суду Степан Чишій розглянув направлений відділенням поліції № 1 Ковельського районного управління поліції протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП мотоцикліста.

Про це Район.Любомль стало відомо з постанови від 3 грудня.

Інспектор склав протокол про те, що чоловік 9 липня о 14:42 в селі Запілля керував мопедом «Альфа» в стані алкогольного сп`яніння.

Під час розгляду протоколу мотоцикліст вину заперечив, зазначив, що спиртне цього дня не вживав.

В протоколі вказано, що чоловік рухався мопедом «Альфа» по вулиці Мічуріна в селі Запілля в стані алкогольного сп`яніння. На роздруківці проведеного тесту результат огляду становить 0,21 проміле.

Огляд на стан сп`яніння проводився із застосуванням пристрою «Драгер 6810».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині посеред вулиці валяється історична трилінка (ФОТО)

В інструкції газоаналізатора «Drager Alcotest 6810» вказано про похибку результату до 0,84‰ - 0,04‰.

Результат тесту становив 0,21 проміле, що з врахуванням похибки може становити 0,17‰.

Отже, належних і достовірних доказів вчинення чоловіком передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП правопорушення не зібрано і на розгляд протоколу не надали.

Згідно із п.1 ст.247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Суд провадження в справі про адміністративне правопорушення щодо мотоцикліста закрив за відсутністю в його діях складу правопорушення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити