image
 |  4 2 Лютого 2022 | 10:06

На Волині збільшилася кількість підприємців

На Волині станом на 31.12.2021 року перебували на обліку 38,7 тисячі підприємців-фізичних осіб. На початку минулого року на обліку в органах ДПС області перебувало 37,1 тисячі підприємців.

Про це інформує Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Упродовж минулого року започаткували власну справу понад 6 тисяч, а припинили підприємницьку діяльність понад 4,5 тисячі фізичних осіб.

«Сектор малого бізнесу найбільш чутливий до будь-яких змін в економічних тенденціях чи законодавчому полі. Тому факт збільшення бажаючих започаткувати власну справу переконує в тому, що підприємливі громадяни вбачають гарну перспективу для втілення своїх бізнес-планів та ідей. Оскільки податковий внесок саме малого бізнесу надзвичайно важливий для територіальних громад, органам місцевої влади варто сприяти діяльності підприємницької спільноти», - вважає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбите лобове скло, людина — на асфальті: розповіли деталі ДТП на «зебрі» біля Сіті-Парку (ФОТО)

Очільниця волинських податківців підкреслила, що якісну консультаційну допомогу щодо подання звітності до органів ДПС підприємці завжди можуть отримати у Центрах обслуговування платників.

«Громадянам, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без держреєстрації та придбали активи за доходи, з яких не сплачено податків, саме зараз держава запропонували законний механізм їх легалізації. До 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, може скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів», - зазначила Світлана Савчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити