image
 |  0 9 Листопада 2021 | 16:55

На Волині земельну ділянку з лісом передали у приватні руки

Невідомими особами незаконно зрубано 820 дерев, а земельну лісову ділянку передано у приватну власність.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Такий факт зафіксовано Державною екологічною інспекцією у Волинській області під час проведення планового заходу державного екологічного контролю в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони, захисту та відтворення лісів ДП “Горохівське лісомисливське господарство”. Порубка здійснена на суцільній ділянці площею 0,9 га в межах 7-го виділу 67-го кварталу Коритницького лісництва. Згідно матеріалів лісовпорядкування вік зрубаних дерев породи “сосна”, “береза”, “граб” та “черешня” складав 21 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському місті розгорнули додаткові місця для хворих на COVID-19

Загальний розрахований розмір шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної порубки дерев складає 1 млн. 245,1 тис. гривень.

Порубка дерев здійснена у зимовий період 2020 року, а в липні місяці 2020 року на зазначену земельну ділянку, яка відповідно до картографічних матеріалів лісовпорядкування перебуває у постійному користуванні державного підприємства “Горохівське лісомисливське господарство”, зареєстровано право приватної власності для ведення особистого селянського господарства.

Наразі матеріали перевірки по цьому факту порушень вимог природоохоронного законодавства Держекоінспекцією у Волинській області спрямовано до правоохоронних органів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити