image
 |  20 15 Листопада 2020 | 17:41

На Волині жінка проголосувала за межами кабінки, бо там їй «видніше» (ФОТО)

Під час повторного голосування з виборів Луцького міського голови на дільниці №070322 у селі Сапогове виборчиня проголосувала за межами кабінки.

Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Жінка похилого віку після отримання бюлетеня підійшла до скриньок та, поклавши бюлетень на одну з них, зібралася ставити позначку. Спостерігач ОПОРИ звернув її увагу, що волевиявлення слід здійснювати у кабінці. Однак виборчиня зазначила, що їй там не видно, а тут – «видніше».

Відтак, вона зробила позначку та кинула бюлетень у скриньку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На луцьких дільницях - проблеми з членами комісій

Відповідно до частини 5 статті 248 Виборчого кодексу України виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб, здійснення фото- та відеофіксації у будь-який спосіб. Виборець, який внаслідок порушення здоров'я (у зв'язку з інвалідністю, тимчасовим розладом здоров'я, віком) не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, довіреної особи кандидата, уповноваженої особи організації партії, офіційного спостерігача.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити