image
 |  2 25 Листопада 2020 | 19:40

На Волині знищили майже 14 кілометрів сіток (ФОТО)

25 листопада 2020 року Волинський рибоохоронний патруль знищив 508 од. заборонених знарядь та засобів лову, серед яких переважну більшість складали сітки — 426 од. Окрім сіток, утилізовані також інші популярні знаряддя браконьєрів: 35 од. «екранів», 8 од. «ятерів» та 39 од. інших знарядь, серед яких: «косинки», «кловні», «ості», «підсаки». Загальна довжина сітних знарядь лову склала 13 500 метрів.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Знищувалися знаряддя лову, вилучені згідно з актами виявлення і вилучення безгосподарського майна та конфісковані у порушників за 2 півріччя 2020 року. Ліквідація здійснювалася шляхом приведення сіток у непридатність для використання – рубанням та різанням. У подальшому знищені знаряддя лову будуть вивезені на полігон твердих побутових відходів для утилізації.

Знищення відбулося в присутності комісії, до складу якої входять представники Волинського рибоохоронного патруля, Першого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, департаменту фінансів Волинської ОДА та головного управління ДПС області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на очах у дитини поліцейські намагалися одягнути в наручники чоловіка

«Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що з ними робити – повернути порушнику або знищити. Наразі значна кількість адміністративних справ все ще перебуває на розгляді в судах і ми чекаємо на їх рішення», - повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Повідомляємо, за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити