image
 |  131 2 Січня 2024 | 21:14

На Волині знизилася захворюваність на грип та ГРВІ

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції на Волині впродовж минулого тижня знизилася на 5,5%.

Про це у фейсбуці інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

За оперативною інформацією, у Волинській області протягом тижня зареєстровано 6253 випадки ГРВІ, з них - 127 випадків COVID-19. В порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ знизилась на 5,5%.

Серед всіх захворілих 61% становлять діти до 17 років. Госпіталізовано 153 особи, з них 10 з COVID- 19, із загальної кількості госпіталізованих понад 55% діти.

Інтенсивний показник захворюваності за даний період на 11% перевищує базовий рівень, відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Загалом із 2 жовтня по 31 грудня 2023 року на ГРВІ в області перехворіло близько 72 тисяч волинян, що на 29% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.

За результатами моніторингових досліджень циркуляції збудників вірусологічною лабораторією обласного центру контролю та профілактики хвороб встановлено, що в області, як і в Україні, циркулюють віруси грипу А, В та віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси, RS-вірус та штами СOVID-19 - Омікрон ( в т.ч. «Еріс»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Рівненщини незаконно рубав дрова на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити