image
 |  9 31 Січня 2022 | 16:39

На Волині знову зафіксували сказ

Біля села Видричі місцевий мисливець вполював у лісі хвору на сказ лисицю. Захворювання у вбитої тварини підтвердила лабораторія Держпродспоживслужби 19 січня.

Про це інформує газета Полісся.

Відтак на території урочища «Бабин ніс» Видричівського старостинського округу ввели карантинні обмеження, які можуть бути скасовані через два місяці з дня останнього випадку сказу та загибелі недужих тварин. Разом з тим, компетентні служби проводять всі необхідні заходи задля локалізації осередку захворювання.

«Враховуючи природне поширення сказу тварин, заходи щодо боротьби з ним здійснюються комплексно органами державної ветеринарної медицини, охорони здоров’я, житлово-комунального та лісового господарства, товариством мисливців під керівництвом протиепізоотичних комісій і органів державної влади. На засіданні протиепізоотичної комісії, що відбулося 20 січня, ми, зокрема, прийняли рішення, яким доручено ветеринарам негайно здійснити імунізацію всіх сприятливих до сказу тварин у селі Видричі. Окрім того, у населеному пункті проведуть заходи по боротьбі з безпритульними тваринами та роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил утримання собак у приватних господарствах. У мисливських господарствах необхідно вжити заходів для зменшення популяції лисиць. Адже саме вони є головним й найшвидкіснішим джерелом розповсюдження захворювання, бо можуть нападати і на диких тварин, і на свійських», – повідомив виконуючий обов’язки начальника Камінь-Каширського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Григорій Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Михаїл уперше очолив службу в столітньому храмі

До цього останній випадок сказу на Камінь-Каширщині був зафіксований у 2017 році в селі Нуйно. Тоді його виявили в кота, на якого напала лисиця.

Нагадаємо, на території Камінь-Каширського району, у Маневицькій громаді, уже діє карантин через два випадки сказу. Перший з них підтвердили 31 грудня минулого року у пса, який покусав свою власницю. А 17 січня 2022-го хворобу виявили вже у домашнього кота. Дещо раніше сказ у тварини був зафіксований також на території Любешівщини.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити