image
 |  7 10 Квітня 2023 | 16:16

На Волині зросла захворюваність на кашлюк

За інформацією Нововолинського відділення Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України у Волинській області протягом січня-лютого 2023 року зафіксовано 15 випадків кашлюка. Для порівняння у минулому, 2022 році було зафіксовано лише 2 випадки захворювання.

Про це інформує сайт Нововолинської громади, - передає ВолиньUA.

У березні 2023 року на території Нововолинської громади зареєстровано 1 випадок кашлюка у дитини.

Нагадуємо, що кашлюк – вкрай заразне захворювання дихальних шляхів. Найбільш характерною ознакою кашлюку є затяжний кашель. Хвороба легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Найчастіше хворіють діти до 6 років, дорослі лише у деяких випадках. Багато інфікованих дітей страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів.

Найважче переносять ці захворювання немовлята та діти до трьох років. Майже половина дітей до 1 року потребують госпіталізації. У немовлят кашлюк може проявлятися апное (тимчасове припинення дихальних рухів), тому для новонароджених дітей особливо важливо перебувати у щепленому середовищі. Значно легший перебіг має хвороба у дорослих та дітей старшого віку, але саме вони є носіями та поширювачами інфекції. Якщо у вашій сім’ї є старші діти, які не отримали всі щеплення від кашлюка, то вони несуть загрозу немовляті!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одяг та іграшки: на Волині невідомі викинули на смітник величезну кількість речей (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити