image
 |  5 28 Вересня 2022 | 17:44

На волинських автошляхах перевірили якість нової дорожньої розмітки (ФОТО)

Важливу роль у забезпеченні безпеки руху відіграє не тільки підтримка доріг у відповідному якісному стані, а й дорожня розмітка.

Про це пише Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Дорожня розмітка – це не просто маркування, вона несе в собі певну інформацію, яка дозволяє водієві рухатися з повною упевненістю, що він не створить аварійної ситуації.

Задля підвищення рівня безпеки руху на автошляхах державного значення, якими опікуємось – міжнародних, національних, регіональних та територіальних, цьогоріч нанесено близько 210 км горизонтальної дорожньої розмітки, поновлено «зебру» на 193 пішохідних переходах.

Чи якісно виконані підрядниками такі роботи перевірили не лише інженери замовника – Служби автомобільних доріг у Волинській області, а й державного підприємства «Дорожній науково-технічний центр» (ДП «Дорцентр»).

До найбільш важливих і суттєвих параметрів, що визначають ефективність дорожньої розмітки, відносяться:

▪️забезпечення її видимості в будь-який час доби в різних кліматичних умовах експлуатації;

▪️термін служби розмітки;

▪️відповідність призначенню;

▪️якість матеріалів, що застосовуються.

Існує чимало відповідних засобів контролю – металеві лінійки та вимірювальні рулетки, курвиметри, мобільні рефлектометри та інші.

На волинських дорогах визначали висоту виступу горизонтальної дорожньої розмітки над дорожнім покриттям, ширину та довжину ліній, а також перевірили видимість розмітки, зокрема в темну пору доби.

На фото – здійснення контролю якості дорожньої розмітки на автошляхах М-19 та Н-22.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити