image
 |  2 26 Жовтня 2020 | 16:47

На волинських водоймах спіймали порушників (ФОТО)

У період з 19 по 26 жовтня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено чотири протоколи за ч. 3 ст.85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та п’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 204 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 428 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 11 кг водних біоресурсів. Також вилучено чотири од. заборонених знарядь лову та ще 9 од. – за актами безгосподарського майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 22 жовтня в ході рибоохоронного рейду на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Цегів Горохівського району Волинської області, викрито грубе порушення Правил рибальства. Так, близько опівночі громадянин здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. За допомогою мисинової сітки він встиг виловити рибу: 37 екз. карася сріблястого. Збитки, завдані рибному господарству, складають 629 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець знепритомнів, ключі від наручників загубили: скандальне затримання лучанина посеред ночі

На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданих збитків. Заборонене знаряддя вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити