image
 |  5 21 Квітня 2022 | 21:03

На Волинській митниці розповіли, скільки буде діяти пільгове розмитнення

Згідно з чинним законодавством, пільги з розмитнення автомобілів вводяться на період воєнного стану.

Тож якщо парламент проголосує за його продовження, автоматично продовжиться і «нульове розмитнення», пояснюють на Волинській митниці, - пишуть Волинські новини

Нагадаємо, 5 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон №2142, згідно з яким на час воєнного стану звільняються від мита та ПДВ усі імпортні товари, включно з автомобілями.

Згідно із законом про так зване нульове розмитнення автомобілів, на період дії воєнного стану громадяни України звільняються від сплати мита, ПДВ та акцизу.

Читати ще: Чи треба розмитнювати авто після війни: у Волинській митниці розповіли подробиці

Наразі воєнний стан в Україні оголошено до 24 квітня, проте президент вніс у Верховну Раду пропозицію закону про його продовження до 25 травня. Якщо парламент за неї проголосує, то і дія закону про пільгове розмитнення продовжиться, пояснила речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«Закон №2142, який набув чинності 5 квітня, чітко каже, що преференції з оплати акцизу, ПДВ і ввізного мита для громадян України запроваджують на період дії воєнного стану. Наразі воєнний стан триває до 24 квітня. Якщо буде продовжено його термін дії, тоді буде продовжено «нульове розмитнення» до 25 травня. Якщо воєнний стан не буде продовжено, що є малоймовірним, тоді й пільги не будуть працювати», – пояснила вона.

Читати ще: Волинські митники оформили перше в Україні авто, яке ввезли за законом про нульове розмитнення

Валентина Черниш також повідомила, що за час дії цього закону в зоні діяльності Волинської митниці уже випущено у вільний обіг 2,5 тисячі транспортних засобів. У основному це легкові автомобілі, хоча вже є і автобуси, і мотоцикли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські новини футболу, або як спортсмени допомагають ЗСУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити