image
 |  254 15 Квітня 2024 | 14:48

На Волинській митниці вилучили величезну партію б'юті-засобів (ФОТО)

Краса іноді справді стає страшною силою. Коли споживачі готові платити тисячі за її збереження, а імпортери інноваційних рішень усіма засобами прагнуть мінімізувати митні платежі - все виливається у протоколи про порушення митних правил. Нещодавно такий запровадили на митному посту "Устилуг".

Про це пишуть на сторінці Волинської митниці, - інформує ВолиньUA.

Українське підприємство під час ввезення косметики та одягу популярних брендів подав товаросупровідні документи з неправдивими відомостями одночасно щодо відправника, одержувача, найменування, кількості товару, необхідні для визначення його митної вартості. Волинські митники встановили цей факт у ході повного митного огляду вмісту багажного відділення невеликого бусика, який ввозив цей консолідований вантаж. Як наслідок, на склад митниці попрямувало майже 130 тисяч одиниць виробів корейської б'юти-індустрії. Попередньо, їхня вартість оцінюється у понад мільйон гривень.

Відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу, дії, спрямовані на приховування товарів від митного контролю шляхом подання неправдивих відомостей про них, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості предметів правопорушення з можливою їх конфіскацією або без такої. Реальну вартість тимчасово вилученого краму невдовзі визначить товарознавча експертиза, замовлена митницею у ході розпочатого провадження. Остаточні рішення у справі невдовзі прийматиме суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині за 200 тисяч погрейдерують дороги

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити