image
 |  0 22 Вересня 2022 | 17:44

На волинській трасі запрацював другий майданчик для зважування (ФОТО)

На волинських автошляхах забезпечують технічне обслуговування майданчиків автоматичного зважування транспорту в русі.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Неконтрольований рух перевантажених транспортних засобів – одна з основних причин інтенсивної руйнації автомобільних шляхів. У 2019 році Укравтодор розпочав системну боротьбу із цим явищем шляхом запровадження Системи зважування в русі (Weigh in motion). Кожен майданчик системи WIM має дорожні ваги, лазерні сканери та камери. Навантаження на осі, габаритні розміри передній та задній номери вантажного автомобіля фіксуються та в автоматичному режимі передаються до Укртрансбезпеки.

На кінець 2021 року в Україні було встановлено 101 такий майданчик (з результатами роботи системи WIM можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/3LxSdWD).

На автодорогах державного значення Волинської області, на сьогодні функціонує два таких майданчики:

Перший майданчик WIM на Волині з’явився неподалік села Копачівка на автошляху М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест).

Цьогоріч повноцінно запрацював такий майданчик на ще одній автодорозі зі статусом міжнародної – М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м.Люблін) неподалік її перехрещення з автошляхом Р-14.

Аби такі майданчики працювали справно здійснюємо їх експлуатаційне утримання. У ході таких робіт щомісячно здійснюється контрольна перевірка рівності дорожнього покриття, точності роботи ваг і приладів вимірювання габаритів транспортних засобів, проводиться технічне обслуговування датчиків зважування, відео- та лазерних камер, електроустаткування.

Виконавець – ТОВ «СЕА Електротехніка».

Нагадуємо, що з 1 жовтня 2021 року запроваджено адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- й кінозйомки, відеозапису, серед іншого, в автоматичному режимі. Тож за перевищення габаритно-вагових норм з порушників стягуються штрафи.

Однак, система WIM – це не каральний інструмент держави, а спосіб створити нову культуру вантажоперевезень в Україні.

Сьогодні, як ніколи раніше, перевізники та водії повинні бути свідомими, спільно маємо зберегти основну мережу доріг, якими нині рухається транспорт з товарами гуманітарного призначення та експортується аграрна продукція.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити