image
 |  4 12 Травня 2021 | 18:16

На волинському озері спіймали порушника (ФОТО)

10 та 11 травня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд водоймами Самарівської та Заболоттівської територіальних громад Ковельського району Волинської області.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

10 травня в ході рибоохоронної роботи спільно з інспекторами відділу прикордонної служби «Самари» рибпатрульні викрили грубе порушення Правил рибальства. На водному об’єкті, з’єднаному з оз. Оріхівське, поблизу с. Оріхове Самарівської ТГ (Оріхівський гідрологічний заказник) місцевий житель здійснював вилов риби сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Пізніше на тій ж водоймі викрито громадянина, який порушував Правила рибальства, а саме рибалив на нерестовій ділянці. На особу оформлено два протоколи про адмінправопорушення (порушник відмовлявся назвати справжнє прізвище) та накладено відповідні штрафні санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький адвокат постане перед судом

11 травня державні інспектори рибоохорони обстежили водні об’єкти на території заповідного урочища «Озеро Тур». Так, на оз. Турське Заболоттівської ТГ викрито трьох порушників рибальства, які здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою трьох сітних знарядь лову. Завдяки оперативності рибоохоронців виловити риби та нанести збитків чоловік не встиг. Оформлено протоколи за грубе порушення Правил рибальства. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити