image
 |  0 7 Грудня 2020 | 20:34

На Волинському Поліссі – серія обшуків через незаконну вирубку лісу (ФОТО, ВІДЕО)

7 грудня в одному з сіл Камінь-Каширщини поліцейські проводять більше десяти обшуків за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до незаконної порубки лісу.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Волині. 

Також волиняни можуть бути причетними до організації роботи незаконних пилорам, де цей ліс перероблявся. У поліції є підстави вважати, що частина цих мешканців провадять незаконну діяльність, пов’язану з лісодеревиною.

Кримінальне провадження відкрили за кримінальною статтею «про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, якщо це спричинило тяжкі наслідки». Покарання за такий злочин – позбавлення волі від 5 до 7 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині протестують шахтарі: директор «Волиньвугілля» розводить руками

Наразі вилучили понад 20 кубів деревини, 18 кубів палет, 9 пультів керування пилорамою. Санкціоновані обшуки ще тривають, тож кількість знайденого і вилученого буде збільшена.

Підставою для проведення обшуків стали повідомлення працівників лісової галузі, громадян та інформація у ЗМІ про можливі самовільні порубки лісу.

Санкціоновані обшуки проводять слідчі Камінь-Каширського відділення поліції, працівники слідчого управління та управління карного розшуку ГУНП за підтримки роти поліції особливого призначення, управління КОРД та роти ТОР Управління патрульної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провідник «Укрзалізниці» рубав дрова на пероні і вразив мережу (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити