image
 |  14 22 Лютого 2021 | 19:03

На волинську річку з'їхалося майже 300 рибалок з усієї області (ФОТО)

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля продовжують здійснювати природоохоронні заходи на водоймах Волинської області. Так, з 20 по 21 лютого проведено рибоохоронні рейди на заплаві р. Стир в урочищі Чебені Рожищенської ТГ Луцького району.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Оскільки в вихідні на водоймі зібралось чимало рибалок, зокрема 20 лютого близько 300 рибалок, наступного дня 270, рибоохоронці здійснювали превентивні заходи для запобігання порушенням. З рибалками провели профілактичні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду. При опитуванні любителів-рибалок було встановлено, що на риболовлю на Чебені приїздять з Горохівської ТГ, Володимир-Волинської ТГ, з міста Луцьк та з інших громад Волинської області.

Рибалкам нагадали, що любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу. Нагадуємо, що п.4.7 Правил рибальства передбачає, що застосування живої насадки - живця на рибальських снастях дозволяється із числа тих видів риб, які не перелічені в додатку правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська громада отримала 317 тисяч з видобування бурштину

В ході рибоохоронної роботи не було виявлено перевищення добової норми вилову рибалками (понад 3 кг) або грубих порушень. В ході роботи викрито два порушення правил рибальства на зимувальній ямі. На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути обережними на льоду. Також нагадуємо, що в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити