image
 |  2 29 Січня 2019 | 09:29

На Володимирщині перша парафія проголосувала за перехід до української церкви

Релігійна громада Свято-Покровського храму села Бобичі Володимир-Волинського району прийняла рішення про перехід з Московського патріархату до помісної Православної церкви України.

Збори, на яких проголосували за таке рішення, відбулися 27 січня, – інформує ІА «ВолиньPost».  

Відомо, що громадський порядок під час зборів охороняли поліцейські. Утім, учасники зборів зауважують, що захід відбувся у спокійній обстановці, а рішення прийняли виважено. 

Нагадаємо, після отримання Томоса процес переходу церковних громад до Православної церкви України триває. Найбільше парафій, які приєдналися до ПЦУ, у Вінницькій області. За – проголосували майже тридцять парафій. За порадами, як правильно це зробити, люди звертаються до єпархії: просять роз'яснень, а іноді і нових священиків. Це і не дивно, адже митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький) – один із двох архієреїв УПЦ (МП), що взяли участь в Об’єднавчому соборі. 

Парафії переходять по різному. Іноді громада храму самостійно вирішує це питання самостійно, іноді до людей долучається настоятель. У деяких випадках парафіяни розділяються на два табори і не можуть дійти згоди. Зараз також окремі священики називають проблемою те, що громади ще не можуть перереєструвати документи. 

Верховна Рада України 17 січня прийняла закон, який вирішив основні проблеми, які виникали у парафіян, що хотіли змінити церковну юрисдикцію. Відповідно основним власником церковного майна і будівлі є громада храму. Якщо 2/3 громади хочуть змінити юрисдикцію, вони проводять голосування, завіряють відповідне рішення своїми підписами і вносять зміни до статуту парафії. Та частина парафіян, що не згодна з рішенням громади може створити свою громаду і молитися в іншому місці, або укласти договір з іншою громадою про почергове служіння у храмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь - серед лідерів переходу громад до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити