image
 |  187 21 Грудня 2023 | 12:51

На "Ягодині" затримали контрабанду (ФОТО)

Митниця співчуває водіям, незалежно від їх громадянства, бо вони справді страждають і несуть колосальні збитки від блокування українсько-польського кордону. Однак попереджаємо перевізників: факт блокади "Ягодина" не скасовує жодного із заходів митного контролю. Обов'язок дотримуватись митних правил стосується як юридичних, так і фізичних осіб, які перетинають митний кордон України.

Про це нагадує Волинська митниця.

Учора на "Ягодині", приміром, складено протокол за фактом недекларування водієм вантажівки 140 кг специфічного товару, ввезення якого перебуває під особливим контролем митників. 5 ящиків картриджів та 7 ящиків батарей до електронних сигарет (разом майже 7 тисяч знарядь поширення нікотинової залежності та тіньового ринку підакцизної продукції) виявили на спальному місці в кабіні вантажівки. За документами далекобійник перевозив сир, а за його словами "погодився взяти передачу на прохання знайомого". Як наслідок, картриджі та батареї за протоколом вилучені на склад митниці. Розпочато провадження, у ході якого додатково з'ясують вартість предметів правопорушення.

Вкотре нагадуємо, що відповідно до частини 2 статті 471 Митного кодексу недекларування товарів (крім зазначених у частинах першій та/або третій цієї статті), що переміщуються через митний кордон України громадянами, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля луцького ТРЦ водій заїхав у припарковане авто та втік (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити