image
 |  4 28 Травня 2020 | 08:48

Горохівського крадія «зі стажем» затримали на Закарпатті, його спільника оголосили в розшук (ФОТО, ВІДЕО)

Зловмисники у травні минулого року викрали більше мільйона гривень та ювелірні вироби у помешканні горохівчанина і втекли. Нині один із них знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, іншому заочно оголошено про підозру.

Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.

У сеpеду поліцейські управління карного розшуку, слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області, слідчі Горохівського відділу поліції, спільно з працівниками управління КОРД провели санкціоновані обшуки за чотирма адресами в Закарпатській області в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 5 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою).

В одному з помешкань виявили громадянина, який підозрюється у скоєнні крадіжки значної суми коштів та вчиненні ряду аналогічних злочинів у різних областях України, в тому числі, на Волині.

Заходи відбувались під процесуальним керівництвом прокуратури.

Разом зі спільником затриманий у травні 2019 року проник в оселю місцевого підприємця з Горохова, звідки таємно, шляхом демонтажу, здійснив крадіжку металевого сейфа, в якому знаходились ювелірні вироби із золота та грошові кошти в сумі більше мільйона гривень (а саме, 400 тис. гривень та 50 тис. доларів).

Поліцейські детально відтворили всі події річної давності, ретельно відпрацювали оперативну інформацію і встановили, що зловмисники перебувають на Закарпатті. Кілька днів волинські правоохоронці провели в сусідній області, аби точно встановити особи підозрюваних та зібрати доказову базу. Сьогодні одного з них затримали в порядку статті 208 КПК України. Завтра суд обиратиме йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинення крадіжки в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 185 ККУ) йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліції показали відео затримання в Україні міжнародної банди кілерів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити