image
 |  11 27 Березня 2023 | 19:16

На Закарпатті жорстоко зґвалтували 14-річну дівчинку: прокуратура оскаржуватиме вирок

Прокуратура готує оскарження судового вироку щодо сексуального насильства стосовно неповнолітньої на Закарпатті.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

"Воловецький районний суд Закарпатської області 16 березня 2023 ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої. Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку", - вказали у відомстві.

Органи прокуратури, як зазначається, вживатимуть всіх заходів для захисту прав постраждалої особи та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у вчиненні злочину.

В Офісі Омбудсмена повідомили про резонансну справу у селі Верхні Ворота, де троє підлітків постали перед судом за сексуальне насильство над 14-річною односельчанкою. Як повідомляється, спочатку суддя Воловецького районного суду присудила хлопцям по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152-й статті (зґвалтування). Представник регіонального представництва Офісу Омбудсмена побував у цьому селі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексберкутівець Астахов знущався над вивезеними до Криму українськими дітьми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити