image
 |  0 21 Листопада 2020 | 18:09

На засіданні Комітету замість «слуги народу» проголосувала невідома жінка

Замість народного депутата від "Слуги народу", мажоритарника з Херсонщини Володимира Іванова 6 разів проголосувала інша людина - невідома жінка.

Про це повідомляє рух "Чесно"

Це сталося на засіданні Комітету з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 18 листопада, що відбувалося в режимі відеоконференції.

2 із 6 голосувань стосувалися президентського законопроєкту про всеукраїнський референдум. Голова комітету, "слуга" Андрій Клочко підміни нібито не помітив.

Спочатку голова комітету зарахував голос "слуги" попри те, що його камера показувала пусту кімнату.

Пізніше за нардепа 6 разів проголосувала невідома жінка, яка стояла за кадром.

У "Чесно" допускають, що це була помічниця депутата.

За законом, голосування на засіданні комітету у режимі відеоконференції здійснюється членами комітету особисто і відкрито шляхом підняття рук та висловлення своєї позиції "за", "проти" чи "утримався".

Проте якщо за порушення вимог особистого голосування на пленарному засіданні парламенту передбачена кримінальна відповідальність, то за аналогічне порушення на засіданні комітету - не передбачена взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наближаємося до зимових свят»: у храмах знову можуть ввести обмеження на кількість людей

"Чесно" звернувся по коментар до "слуги" Іванова, але той відмовився від телефонної розмови та запропонував особисту зустріч.

"Новообраний парламент не зміг подолати кнопкодавство в сесійній залі і пішов ще далі в порушенні закону, аніж попереднє скликання.

Вже дійшло до того, що голосує за нардепа навіть не народний депутат. Таке ганебне явище в політичній культурі ми спостерігали до цього лише на рівні обласних рад чи Київради, коли помічники проходили у сесійну залу, аби натискати кнопки замість депутатів", - каже кординаторка "Чесно" Віта Думанська.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити